ویژگی ها و کاربرد های دریچه کامپوزیت
در میان انواع دریچه های منهولی که تولید می شوند، دریچه کامپوزیت محبوب ترین است. زیرا این دریچه نسبت به نمونه های دیگر منهول، از مزایای بهتر و بیشتری برخوردار است. در زمان های قدیم بیشترین دریچه های منهولی که برای پوشاندن حفره ها می ساختند، سنگی بودند.
اما امروزه تنوع در تولید این دریچه ها بسیار افزایش یافته و می توانیم بگوییم تنوع در استفاده از آنها نیز رونق بیشتری را به دست آورده اند. از دریچه کامپوزیت منهول بر روی بخش فوقانی منهول استفاده می شود. تا از سقوط انسان ها و اجسام و … به درون این حفره های فاضلاب جلوگیری به عمل آورد.
دریچه هایی که امروزه طراحی و تولید میشوند، بیشتر از ترکیب چدن، بتن و یا ترکیبی از هر دوی این مواد هستند. البته دریچه های پلاستیکی که از الیاف شیشه ای و مواد کامپوزیتی سخته می شوند نیز، نمونه های دیگری از این دریچه ها به شمار می ورند.
یکی از مهمترین مشکلات دریچه های فلزی که در زمان های گذشته تولید میشد، وزن سنگین آنها بود. اما امروزه دیگر با تولید دریچه کامپوزیت این مسئله بر طرف شده است. دریچه های فلزی به راحتی قابلیت زنگ زدگی، پوسیدگی، شکستن دریچه و … داشتند. در حالی که نمونه های جدید این دریچه ها که تولید و به بازار عرضه می شوند، دیگر ایرادات دریچه های قدیمی را ندارند.
دریچه های جدیدی که برای منهول تولید میشوند، با داشتن حفره هایی بر روی آنها، به راحتی قابلیت حمل و جابجایی دارند. البته تنها افراد متخصص می توانند اقدام به جابجایی آنها با ابزار مناسب نمایند.
مواد تشکیل دهنده دریچه کامپوزیت چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟
دریچه های منهول کامپوزیتی که امروزه بسیار در صنایع مختلف از آنها استفاده می شود، از ترکیبات و مواد مختلفی تشکیل شده اند. از جمله مهمترین ترکیباتی که برای تولید این دریچه ها استفاده شده است، می توانیم به رزین های پلیمری و مواد شیمیایی مختلف اشاره کنیم.
علاوه بر آن برای تولید دریچه کامپوزیت از الیاف سیلیس، پروکساید، کربنات کلسیم و پیگمنت رنگی نیز استفاده می شود. برای تولید این دریچه ها از هیچ نوع فیلر یا پرکننده ای استفاده نمی شود. به همین دلیل تولید دریچه های کامپوزیتی نیز بسیار اسان است.
این دریچه ها به دلیل داشتن مزایای مختلف، در میان مردم بسیار محبوب هستند. از جمله مهمترین مزایایی که باید برای دریچه کامپوزیت منهول بیان نماییم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- این دریچه ها قابلیت برداشته شدن توسط یک نفر را دارند. چون از وزن سبک تری نسبت به دریچه های منهول فلزی برخوردار هستند.
- در برابر گازهای خورنده فاضلاب بسیار مقاوم بوده و به راحتی دچار سایش نمی شوند.
- دریچه کامپوزیت دارای مقاومت مکانیکی و هیدرولیکی بالایی بوده و در برابر حرارت و مواد شیمیایی نیز مقاوم است.
- برای باز کردن دریچه های کامپوزیت نیاز به استفاده از آچار های مخصوص وجود دارد.
- این دریچه ها دارای تنوع رنگی، زیبایی ظاهری، و تنوع در نوشته های حک شده بر روی سطح دریچه هستند.
- به راحتی قابلیت نصب قفل داشته و از این رو دیگر مورد سرقت قرار نمی گیرند.
دریچه های منهول بتنی پیش ساخته
این دریچه ها را با نام دریچه های کامپوزیتی نیز می شناسند، و در طرح های گوناگونی طراحی و تولید می شوند. به راحتی قابل جابجا شدن هستند و بر روی دهانه باز منهول ها یا حفره های فاضلاب استفاده می شوند. تا انسان ها در حین حرکت و عبور از خیابان، درون حفره های فاضلاب سقوط نکنند.
اصولا دریچه منهول را یا از مواد چدن و یا از بتن تولید می کنند. البته برخی نمونه های خاص این دریچه ها نیز وجود دارند که از ترکیب بتن و چدن ساخته می شوند. اما دلیل این که به این دریچه ها، دریچه های کامپوزیتی می گویند، در اصل تولید یک نوع خاص از دریچه های منهول است که از ترکیب پلاستیک های تقویت شده و الیاف شیشه ای تولید می شود.
این نوع دریچه منهول از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار بوده و برای محیط هایی که احتمال به سرقت رفتن دریچه وجود دارد، از آنها استفاده می شود. اما به نظر شما کدام نوع از دریچه های منهول بهتر و مناسب تر هستند؟ بدون شک دریچه های کامپوزیتی به دلیل داشتن وزن کم، نسبت به دریچه منهول چدنی و بتنی از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشند.