ویژگی ها و کاربرد های لوله کاروگیت
لوله های دو جداره یا لوله های کاروگیت یکی از نمونه لوله های جدیدی هستند که از جنس پلی اتیلن ساخته می شوند. این نوع لوله ها دارای دو لایه بوده که لایه درونی آنها بسیار صاف است، اما لایه بیرونی آن حالت حلقه حلقه دارد. لوله کاروگیت درونی به رنگ آبی و زرد داشته در حالی که لایه درونی آن به رنگ مشکی است.
این لوله ها از سال 1965 تولید و به بازار عرضه می شوند. اولین بار برای تولید لوله های دوجداره، از مواد پلاستیکی استفاده کردند، تا این لوله ها قادر باشند در زیر خاک قرار گرفته و به میزان قابل توجهی فشار خاک را تحمل کنند.
به همین دلیل اولین بار از لوله کاروگیت برای زهکشی آب مزارع استفاده شد، که به دلیل نداشتن قیمت بالا بسیار مورد توجه کشاورزان قرار گرفتند. پس از آن تحقیقات بسیاری بر روی این لوله ها و مواد اولیه ای که برای ساخت آنها استفاده می شد، صورت گرفت و در نهایت لوله های دو جداره امروزه تولید شدند.
این لوله ها استحکام و مقاومت بالایی دارند، که آنها را برای محیط های خاص مناسب کرده است. لوله کاروگیت بسیار انعطاف پذیر است و در زیر پل ها، لوله های فاضلاب آدم رو، زهکشی آب، پساب های صنعتی، حمل مواد بازی و اسیدی و … استفاده می شود.
ولی بیشترین نوع استفاده از لوله کاروگیت در ایران و جهان، در سیستم فاضلاب کشی است. از این رو بیشتر مردم در دنیا، لوله های دو جداره را با عنوان لوله های فاضلاب نیز می شناسند.
ویژگی ها و خصوصیات لوله کاروگیت یا دو جداره
بدون شک هر نوع لوله ای که تولید و به بازار عرضه می شود، دارای مزایایی است. از این رو لوله های دو جداره نیز از مزایای بسیاری برخوردار هستند. از جمله این مزایا باید به زبری کم آن نسبت به لوله های دیگر اشاره کنیم. زمانی که از این لوله ها در محیط های فاضلابی استفاده می کنند، دیگر مواد جامد درون لوله رسوب نمی کند.
علاوه بر آن آب فاضلاب دارای اسید سولفوریک است، که باعث می شود هر نوع لوله ای که در مجاورت این آب فاضلاب قرار می گیرد، به سرعت تخریب شود. اما لوله کاروگیت در برابر اسید سولفوریک موجود در فاضلاب مقاوم بوده، و به راحتی دچار آسیب یا تخریب نمی شود.
یکی دیگر از خصوصیات و ویژگی هایی که می توانیم برای لوله های دو جداره بیان کنیم، قدرت تحمل فشار های سطحی و بار زنده و مرده است. این قدرت تحمل فشار بالا، به دلیل شکل حلقه حلقه ای بودن آن است. بیشتر لوله هایی که در زیر زمین استفاده می شوند، از طول عمر کوتاهی برخوردار هستند.
اما لوله کاروگیت از سری لوله های مدرنی به شمار می روند که از طول عمر فوق العاده بالایی برخوردار هستند. به طور کلی می توانیم بگوییم مدت طول عمر این لوله ها به 50 تا 100 سال می رسد. لوله های پلاستیکی کاروگیت، نسبت به دیگر لوله ها، قدرت بیشتری در تحمل PH خاک دارند. به همین دلیل می توان با استفاده از آنها در زیر زمین، از مسیر جریان اب اطمینان بیشتری کسب نمود.